ADAC GT Masters Zandvoort 2017

In het weekend van 22 en 23 Juli 2017 vond de ADAC GT Masters op Zandvoort plaats. Ik heb in de loop van de jaren al diverse GT3 kampioenschappen zien rijden, maar dit was de eerste keer dat ik naar de ADAC GT Masters ging.

IMG_8361

Niet alleen de GT Masters reden dit weekend op Zandvoort. Ook de Central European Renault Clio Cup, de Spezial Tourenwagen Trophy en het Duitse TCR kampioenschap. Met name naar die laatste 2 keek ik uit, in de Spezial Tourenwagen Trophy rijden verschillende GT’s en toerwagens die meestal inmiddels te oud zijn om nog in hun oorspronkelijke kampioenschap mee te komen. De TCR met ruim 40 auto’s aan de start beloofde ook een spektakel te worden, en dat werd het ook.

IMG_7866

Ik koos er voor om de zaterdag te bezoeken, in de ochtend een aantal trainingen en kwalificaties en in de middag de eerste races van het weekend. Helaas ging er veel tijd verloren door rode vlag situaties tijdens de trainingen, maar in alle series zaten de auto’s erg dicht op elkaar. Dat beloofde veel goeds voor de races.

IMG_7550

In de ADAC GT Masters race was het een Nederlands feestje, Renger vd Zande mocht in de Callaway Corvette starten en won de race. Indy Dontje reed zijn Mercedes AMG GT ook naar het podium. De TCR race werd na 1 ronde stil gelegd na een startcrash. Gedurende de rode vlag situatie begon de lucht donker te worden en was het maar de vraag of het droog zou blijven. Een deel van het veld koos voor slicks en een deel voor regenbanden. Na de herstart bleek dat niet het geval te zijn, het begon te regenen. Maar door wederom een safety car situatie bleek die ene droge raceronde voor de slickrijders goed uit te pakken. Achter de safety car mag er immers niet ingehaald worden. Ook hier hadden we Nederlands succes met Niels Langeveld als winnaar en Rik Breukers op de 3e plaats. Helaas bleek dat een deel van het veld te laat voor de herstart een beslissing over de banden had genomen en daarom werden er tijdstraffen uitgedeeld. Helaas was Langeveld er hier 1 van waardoor hij zijn overwinning kwijt raakte.

IMG_8546

Voor mij qua fotografie was het weer een leerzame dag. Ik heb een aantal nieuwe plaatsen op Zandvoort gevonden waar ik mooie en afwisselende foto’s kan maken. Actiefoto’s uit de chicane, foto’s waar het landschap een rol speelt, panning, groepjes met auto’s en losse auto’s. Zon, bewolking en regen, het is allemaal langs gekomen.

Hieronder een gallery van de foto’s.

ADAC GT Masters Zandvoort 2017

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank