Circuit Short Rally Zandvoort 2018

Op zaterdag 24 Februari is mijn raceseizoen 2018 begonnen. Na een jaar afwezigheid was de Circuit Short Rally op Circuit Park Zandvoort weer terug. Er kwamen goede deelnemers met leuke auto’s aan de start, waaronder R5’s van Ford, Skoda en Hyundai en natuurlijk onmisbare rally klassiekers zoals Mitsubishi Evo’s.

Fotografisch kon ik niet helemaal mijn ei kwijt. Waar de proeven tijdens eerdere edities nog door de duinen gingen en er dus onverhard met bijbehorend spektakel was, werd er in deze editie alleen maar over het circuit gereden. En om eerlijk te zijn vind ik dat toch wel erg zonde. Rally auto’s zijn spectaculair op smalle wegen vol obstakels en met krappe bochten. Een circuit is eigenlijk te groot voor deze auto’s, ze zijn niet snel genoeg voor zoveel ruimte en daarnaast sta je als publiek ook erg ver weg van de actie.

Wat ook niet meehelpt is dat er in het kader van een mogelijke Formule 1 GP flink wordt verbouwd op Circuit Park Zandvoort. Met als gevolg dat een aantal leuke plaatsen waar je als amateurfotograaf mooie foto’s kon maken, niet meer bestaan. Hekken zijn meters opgeschoven en/of hoger geworden.

Nu wil ik niet te negatief klinken, want ondanks de Russische kou heb ik toch een leuke dag met autosport gehad. De volgende stop is de Zuiderzeerally, die op 17 Maart rond Emmeloord wordt gereden. Mijn eerst volgende dag op het circuit is het weekend van 7/8 April, als de Blancpain GT Sprint Series naar Circuit Zolder in België komt.

IMG_9508

IMG_9606

IMG_9634

IMG_9988

IMG_9772

IMG_9787

 

 

 

Circuit Short Rally Zandvoort 2018

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank