WEC 6h Spa 2018

5 mei 2018 werd de 6h van Spa gereden voor het World Endurance Championship. Traditiegetrouw ben ik daar bij en is niet alleen voor de teams, maar ook voor mij een mooie opwarmer voor de 24h Le Mans van een maand later.

In tegenstelling tot andere jaren, was Spa dit jaar de openingsrace voor het zogenoemde Superseason. Een seizoen wat ongeveer 1,5 jaar gaat duren. De eerste race was dit weekend in Spa en de laatste is in Juni 2019 met de 24h van Le Mans. Dat betekend dat er in het superseason 2x de 6h van Spa en 2x de 24h van Le Mans gereden gaat worden. Doordat dit de eerste race van het jaar was, betekende dit ook de eerste race voor een aantal nieuwe auto’s. In de LMP2 is er niets veranderd. In de GTE Pro kwam Aston Martin met een nieuw model en was BMW er met de M8 als nieuwe fabrikant bij. De meest opvallende veranderingen zien we in de LMP1. Porsche is verdwenen waardoor Toyota het enige fabrieksteam en hybride auto is. Gelukkig zijn er veel privateer LMP1’s bij gekomen. Rebellion is met een Oreca-Gibson terug in de LMP1, SMP heeft door Dallara een eigen auto laten bouwen: de BR. Zelf rijden ze met 2 auto’s en er is er nog eentje naar Dragonspeed gegaan, die er een Gibson motor in hebben liggen. Dit in tegenstelling tot SMP zelf die met AER motoren rijden. ByKolles is er net als de afgelopen jaren met hun CLM-Nissan bij. Als laatste hadden we Manor er met hun Ginetta’s bij moeten hebben, maar vanwege financiële problemen hebben die zicht gedurende het raceweekend helaas terug moeten trekken. Ook de Dragonspeed BR hebben we niet zien racen. Tijdens een crash in de kwalificatie is deze auto volledig afgeschreven en zijn ze hun coureur Pietro Fittipaldi met 2 gebroken benen kwijt geraakt.

 

Voor mij persoonlijk werd het toch een iets andere race dan normaal. Mijn zoon van 5 jaar oud ging voor het eerst mee naar het circuit, dus veel van de tijd en aandacht was voor hem. Daardoor helaas wel minder tijd in de fotografie en in het volgen van de race kunnen steken. De race duurde voor hem ook iets te lang waardoor ik, geheel tegen mijn gewoonte in, voortijdig naar huis ben gegaan. De laatste 1.5 uur heb ik in de auto via Radio Le Mans moeten volgen. Hierdoor niet de aandacht kunnen steken in mijn fotografische ideetjes, maar daar staat tegenover dat ik mijn zoon een mooie dag heb kunnen geven. Spelen met de fotografie komt volgende maand bij de 24h van Le Mans wel weer.

Het zijn dus redelijk standaard plaatjes geworden, toch hoop ik dat jullie er met plezier naar kijken. Voor vragen of opmerkingen kunnen jullie gebruik maken van het contactformulier bovenaan de pagina of via het Facebook formulier onderaan de pagina. Veel kijk plezier.

 

IMG_2572

IMG_2637

 

IMG_2706

IMG_2789

IMG_2913

IMG_2919

IMG_2957

IMG_3049

IMG_3137

IMG_3245

IMG_3307

IMG_3317

 

 

 

 

 

 

 

WEC 6h Spa 2018

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank